Roxana TĂMAȘ

Roxana TĂMAȘ

Psihoterapeut integrativ sub supervizare şi psiholog clinician autonom cu specializare în Terapia ABA, Roxana are interese de cercetare ce se îndreaptă spre rolul schemele cognitive dezadaptative în dezvoltarea și menținerea simptomatologiei traumei, cogniția socială disfuncțională, schemele cognitive dezadaptative și tulburarea de personalitate borderline, diferențe și asemănări în ceea ce privește tipul de atașament și reglarea emoțională ale persoanelor cu ADHD și tulburare de personalitate borderline în viața adultă. Iubeşte această profesie, care prin prisma formării a făcut-o să înțeleagă că nimeni nu poate fi perfect, însă atunci când înțelegem ce aducem în relații și de ce ne percepem pe noi intr-un fel sau altul, permitem formarea unor noi opțiuni și alegeri.

Crede în psihoterapeutul om, care încearcă să își păstreze autenticitatea și spontaneitatea, care te face să te simți în siguranță, care te ajută să-ți vezi nevoile, să-ți gestionezi vulnerabilitate, care îți conține trăirile, și te ajută astfel să te dezvolți. Din acest motiv consideră că nu sunt suficiente doar cărțile în procesul schimbării, pentru că avem nevoie să simțim și să atașam ceea ce simțim cuvintelor. „Avem nevoie să înțelegem povestea noastră de viață cu profunzime şi sens, să o integrăm în istoria noastră de viață, pentru a deveni mult mai întregi”.

Publicațiile sale includ: capitol în volumul Psihoterapie Integrativă – Studii, coordonat de Loredana-Ileana Vîşcu şi Ioana-Eva Cădariu, Editura Universul Academic; lucrare de specialitate ISI Thompson în 2017, (Puf Roxana), Mechanisms of Psychological Assessment Related to Adolescent Anxiety

E-mail: tamas.roxana.alexandra@gmail.com
Telefon: 0753 018 972